
חנוכה מתקרב אלינו בצעדי ענק. עוד שבוע נדליק יחד נרות וביחד נתלבט מידי יום כמה סופגניות לאכול? איזה? נפנק את עצמינו גם בלביבות ונחגוג כולנו את החג שמעלה על נס את נס פח השמן בחגיגת טיגון של 8 ימים.
הסופרים כבר נערכו לחג מבעוד מועד ונוכל למצוא בכניסה לכל סופר סביבוני קרטון מלאים בכל טוב, שקיות מלאות במטבעות מוזהבים מלאים בשוקולד ואפילו את הסופגניות כבר ראיתי בקדמת הסופר ממש ליד הירקות.
שוב פוגש אותנו החלק הלא רציונלי שבנו ומפתה אותנו לקנות: אולי מטבעות משוקולד, סביבון הפתעה לילדים או סתם סופגניות לסתום איתן את ארוחת הערב והלילה.
איך אפשר לעמוד בפיתוי לפני כל המתוק הזה?
ראשית, תכנון מראש הוא המפתח להצלחה. חישבו מראש ותכננו כמה סופגניות וכמה לביבות תאכלו בחג הזה. חישבו האם אתן מעדיפות השנה לנסות לביבה אפויה או בכל זאת להחליט ללכת עם מנהג החג ולטגן.
הסוד טמון בבחירה שלכם. מה להכניס הביתה, כמה לאכול, מה לתת לילדים.
כך תצליחו גם להנות ממנהגי החג, וגם לעבור אותו בדרך שפויה ובריאה לכם ולמשפחתכם.
מצרפת מתכון ללביבות אפויות בתנור שטעימות לא פחות ושוות הרבה יותר מאלו האפויות.
(המתכון באדיבות הדיאטנית נטע בירן)
מרכיבים (ל- 15 לביבות):
2 קישואים
3 ארטישוק יקואו בטטה קטנה (מקולפים)
בצל קלוף
2 ביצים
2-3 כפות פירורי לחם/קוואקר
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
ספריי שמן
אופן ההכנה:
1. מגררים במעבד מזון או בפומפייה את הקישואים, הבצל והירק הנוסף – הארטישוק הירושלמי או הבטטה.
2. מניחים במסננת את הבצל והקישואים ונותנים לנוזלים שלהם לצאת במשך חצי שעה. סוחטים היטב. מערבבים עם הארטישוק הירושלמי או הבטטה.
3. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, שום, מלח ופלפל.
4. יוצרים בעזרת הידיים לביבות ומקפידים לסחוט עודפי נוזלים. מסדרים בתבנית אפייה משומנת בספריי שמן.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10-15 דקות מכל צד.
* מומלץ לטבול ביוגורט לבן.
6. אוכלים בהנאה!
מזמינה אתכם לשתף איך יצא לכם ואיך אתם מתמודדים עם שפע הסופגניות והלביבות בחג.
חג שמח ושפוי לכולנו,
הדס.