כל הדיאטניות ב SuperChoice הן בעלות תואר אקדמי במדעי התזונה מהמוסדות המוכרים בארץ ובעולם. עבודת הדיאטנית בסביבה הקמעונאית דורשת הכשרה ייחודית מעבר להכשרה המקצועית של הדיאטנית.
הדיאטניות של SuperChoice הן בעלות הידע האקדמי והמקצועי המעודכן ביותר בתחום. כל דיאטנית, בנוסף לתואר שרכשה, עוברת הכשרה בת 80 שעות שתכליתה לציד את הדיאטנית בארגז כלים שיאפשר לה להתאים בצורה מיטבית בין צרכי הפרט לבין המזונות הקיימים ברשתות השווק.
כמו כן, ההכשרה כוללת גם כלים ותכנים להפעלת פעילויות מקדמות בריאות ברשתות המזון תוך התאמה לצרכים של כל רשת מזון וקהלי יעד שונים.
על התכנים במסלול ההכשרה אחראית ד"ר גלית גולדזק, בעלת תואר דר' בתזונה ואחראית על תחום המחקר התזונתי בשירותי בריאות כללית.
מסלול ההכשרה מורכב מחמישה חלקים מרכזיים:
- חלק ראשון: יישור קו מבחינת הידע המדעי והאקדמי.
על מנת ליצור אחידות בהמלצות, הדיאטנית מתעדכנת בהמלצות התזונתיות הנוכחיות בתחומים שונים כגון: סוכרת, דיסליפידמיה, תזונת ילדים ותזונה בהריון על ידי מיטב המרצים בתחום בארץ. - חלק שני: ביוטכנולוגיה של מזון. SuperChoice רואה חשיבות עליונה בהכשרת דיאטניות להבנה בתחום איכות המזון והרכבו על מנת להתאים לכל צרכן את המזון האיכותי והמתאים ביותר עבורו.
- חלק שלישי: הכרת השוק הקמעונאי. על מנת למקסם את פעילות הדיאטנית ברשת המזון , Superchoice מצמצת את הפער שקיים אצל הדיאטניות בנוגע לשוק הקמעונאי ומספקת תובנות וחינוך שתואמים את הידע הייחודי בשוק זה. הכרת השוק תתמקד בהכרת נציגי השוק הקמעונאי בישראל, הכרת המחלקות השונות, השוק הפיננסי, טרנדים תזונתיים ורגולציה בנושא תוויות מזון.
- חלק רביעי: ארגז כלים לדיאטנית: הדיאטניות מקבלות ממומחים בתחום הקימעונאי, כלים שווקיים שיעזרו להן בהתאמה מיטבית בין צרכי הפרט למזונות השונים, כמו כן הן מקבלות חומר מעשי ורעיונות לקיום פעילויות מקדמות בריאות בתחומים שונים בתוך תחומי רשת המזון ומחוצה לה.
- חלק חמישי: חלק מעשי. טרם הכניסה לעבודה, הדיאטניות עוברות סיורים ברשתות המזון, הכרה של הרשתות בהן יעבדו וכן ניסיון מעשי ראשוני בעריכת סיורים ויעוצים אישיים.
- מבחן הסמכה.
חשוב לציין שהכשרת הדיאטנית היא רק הנדבך הראשון בשילוב הדיאטניות ברשתות המזון. כל דיאטנית מרגע תחילת עבודתה ממשיכה להיות בקשר רציף עם צוות SuperChoice .SuperChoice דואגת גם לעדכוני ידע, לחומרי עבודה חדשים ונותנת לדיאטנית משוב שוטף על עבודתה.